Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Σε εξέλιξη το πρώτο forum για την ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας.

Σε εξέλιξη είναι αυτό τα σαββατοκύριακο το πρώτο forum για την ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας. Νωρίτερα, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες των οποίων οι θεματικοί άξονες ήταν το κανονιστικό και διαχειριστικό πλαίσιο που διέπει τον πόρο, η βιώσιμη ανάπτυξη της Τριχωνίδας και της περιοχής γύρω από την λίμνη, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, ο τρόπος για την δημιουργία υποδομών για την διασφάλιση των περιβαλλοντικών και οικολογικών πλεονεκτημάτων, ο χωροταξικός σχεδιασμός δράσεων, η ανάπτυξη του αγροτικού, θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού και η καταγραφή και ανάδειξη του πολιτισμικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Η μεγίστης σημασίας ενέργεια και πρωτοβουλία για την υλοποίηση του πρώτου forum ανάπτυξης έγινε από δύο ιδιώτες, άτομα των Μ.Μ.Ε, τον κ Σωκράτη Τσόμπο (ο οποίος άνοιξε και τις εισηγήσεις με τον δικό του χαιρετισμό) και τον κ Παναγιώτη Μπαρδάκη. Εκτός όμως από την διοργάνωση που έγινε από τα ειδησεογραφικά site Anydaynews – Agriniotimes και τον Ρ/Σ 937 στην διοργάνωση συνέβαλε και ο δήμος Αγρινίου και η «Τριχωνίδα Α.Ε».
Το πρόγραμμα, αύριο Κυριακή ξεκινάει από τις 10.00 το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα και αφού οι διαλέξεις έληξαν σήμερα, η αυριανή μέρα είναι αφιερωμένη κυρίως στα παιδιά, αφού εκτός από το ελεύθερο κονόε – καγιάκ με τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου, από τις 10.30 τα παιδιά θα μπορούν ελεύθερα να ζωγραφίζουν με θέμα την λίμνη Τριχωνίδα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες κα Χριστίνα Σταρακά και Νίκος Υφαντής οι Δήμαρχοι Αγρινίου και Θέρμου κ Γιώργος Παπαναστασίου και Σπύρος Κωνσταντάρας αντίστοιχα, δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων Αγρινίου και Θέρμου και πλήθος κόσμου.
sinidisi.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου